Bu kekler anneme doğum günü hediyesi olsun.
İyiki doğdun annem!
İyiki doğdun annem!
Malzemeler
Kek için;
60 gr tuzsuz tereyağı ve 60 gr margarin
1/2 su bardağı toz şeker 1/2 su bardağı susuz yoğurt
2 yumurta
1/2 su bardağı ve 2-3 çorba kaşığı un (yoğun bir kıvam olacak)
1 çay kaşığı kabartma tozu, 1çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı vanilin, 1 fiske tuz
3-4 yemek kaşığı kakao
Süslemek için;
2 paket krem şanti (biri çikolatalı biri sade)
Her paket için yarım su bardağı soğuk süt
60 gr tuzsuz tereyağı ve 60 gr margarin
1/2 su bardağı toz şeker 1/2 su bardağı susuz yoğurt
2 yumurta
1/2 su bardağı ve 2-3 çorba kaşığı un (yoğun bir kıvam olacak)
1 çay kaşığı kabartma tozu, 1çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı vanilin, 1 fiske tuz
3-4 yemek kaşığı kakao
Süslemek için;
2 paket krem şanti (biri çikolatalı biri sade)
Her paket için yarım su bardağı soğuk süt
Şeker hamuru için (kalp ve yıldız)
2 yumurta beyazı
2 yumurta beyazı
375 gr pudara şekeri
2 çay kaşığı krem tartar
Kırmızı gıda boyası
Yapılışı
Önce şeker hamurunu yapın.
Yumurta beyazlarını bir mikserle karlaşana kadar çırpın.
Krem tartarı ilave edip tekrar iyice çırpın.
Azar azar şekeri ilave ederek çırpmaya devam edin.
Şeker hamuru kıvamını alınca yarısını kırmızı gıda boyasıyla karıştırın.
Yarım saat buzdolabında bekletin.
Ellerinizle ya da kalıplarla şekeil vererek pişirme kağıdı üzerinde kurumaya bırakın. (Çok çabuk kuruyorlar.)
Keki hazırlamak için oda sıcaklığındaki margarin ve yağı çırpın.
Üzerine şeker döküp şekerle homojen bir karışım elde edene kadar çırpın.
Yumurtaları ayrı ayrı 3 er dakika çırpın.
Yoğurdu ekleyin ve karıştırın.
Unun içine karbonat, kabartma tozu, tuz ve vanilini ekleyerek eleyin ve karışıma katın.
Küçük kağıt kek kalıplarına yarısını koyun.
Diğer yarısına kakaoyu ekleyin ve kakaolu karışımıda kalıplara koyun.
Önceden 150 derecede ısıtılmış fırında pirin. (kürdan batırarak pişip pişmediğine bakabilirsiniz)
Bu arada kremşantileri ayrı iki kapta hazırlayın ve buzdolabında bekletin.
Kekeler soğuyunca krema torbasına krem şantiyi koyarak kakaolu kekleri sade krem şantiyle; sade kekleride çikolatalı krem şantiyle süsleyin.
Üzerlerinede şeker hamurundan hazırladığınız şekilleri biraz bastırarak yerleştirin.
Kekleri buzdolabında muhafaza edin.
Afiyet Olsun!
Copyright © 2007; Metnin ve fotoğrafın her hakkı saklıdır. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden hiç bir yerde kullanılamaz.
2 çay kaşığı krem tartar
Kırmızı gıda boyası
Yapılışı
Önce şeker hamurunu yapın.
Yumurta beyazlarını bir mikserle karlaşana kadar çırpın.
Krem tartarı ilave edip tekrar iyice çırpın.
Azar azar şekeri ilave ederek çırpmaya devam edin.
Şeker hamuru kıvamını alınca yarısını kırmızı gıda boyasıyla karıştırın.
Yarım saat buzdolabında bekletin.
Ellerinizle ya da kalıplarla şekeil vererek pişirme kağıdı üzerinde kurumaya bırakın. (Çok çabuk kuruyorlar.)
Keki hazırlamak için oda sıcaklığındaki margarin ve yağı çırpın.
Üzerine şeker döküp şekerle homojen bir karışım elde edene kadar çırpın.
Yumurtaları ayrı ayrı 3 er dakika çırpın.
Yoğurdu ekleyin ve karıştırın.
Unun içine karbonat, kabartma tozu, tuz ve vanilini ekleyerek eleyin ve karışıma katın.
Küçük kağıt kek kalıplarına yarısını koyun.
Diğer yarısına kakaoyu ekleyin ve kakaolu karışımıda kalıplara koyun.
Önceden 150 derecede ısıtılmış fırında pirin. (kürdan batırarak pişip pişmediğine bakabilirsiniz)
Bu arada kremşantileri ayrı iki kapta hazırlayın ve buzdolabında bekletin.
Kekeler soğuyunca krema torbasına krem şantiyi koyarak kakaolu kekleri sade krem şantiyle; sade kekleride çikolatalı krem şantiyle süsleyin.
Üzerlerinede şeker hamurundan hazırladığınız şekilleri biraz bastırarak yerleştirin.
Kekleri buzdolabında muhafaza edin.
Afiyet Olsun!
Copyright © 2007; Metnin ve fotoğrafın her hakkı saklıdır. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden hiç bir yerde kullanılamaz.
No comments:
Post a Comment