Sunday, April 22, 2007

Mantar Soslu Levrek

Bu aralar hamurişi çok yaptığımı farkettim ve besleyici değeri daha yüksek bir yemek yapmaya karar verdim. Ben haftada 3 kez balık veya deniz ürünü tüketirim ve genelde balığı fırında folyo ile pişirmeyi tercih ediyorum. Balık fırında yapılınca hem daha sağlıklı hem de zahmetsiz ve kokusuz oluyor. Balık fırında pişerken de yanına harika bir salata yapacak vakti bulabiliyorsunuz. Bu tarfi bir porsiyonluk yazıyorum. Kişi sayısına göre malzemelri artırabilirsiniz.

Malzemeler (1 porsiyon)

2 dilim levrek fileto
Zeytinyağı
limon
tuz

Mantar sosu

5 adet mantar
Yarım küçük boy soğan
1 yemek kaşık zeytin yağ
1 yemek kaşık margarin
1/2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 bardak su
1 tatlı kaşığı sirke
Defne yaprağı
Karabiber
Tuz

Yapılışı

Levrek filetolarını aliminyum folyo üzerine alıp, üzerlerine zeytin yağı, limon ve tuzdan hazırladığımız karışımı sürün.
Folyoyu sıkıca kapatarak 180 Derecelik fırına verin.
Yaklaşık yarım saat pişirin.

Soğanları ve mantarları ince ince doğrayıp, teflon tavada zeytin yağı ile 5-6 dakika soteleyin.
Üzerine şekeri koyun ve 2-3 dakika karamelize olana kadar pişirin.
Daha sonra sirkeyi koyun karıştırın.
Sonra suyu defne yaprağını, karabiberi, çok az tuzu koyup 4-5 dakika kadar pişirin.
Ayrı bir kapta margarin ve unu, margarin eriyene kadar pişirip mantarlı karışıma katın.
Hafif yoğun bir sos elde edene kadar karışımı pişirin. (su az gelirse dahada ilave edebilirsiniz)

Balıkları tabağa yerleştirip üzerine sosu dökerek servis edin.

Afiyet Olsun!

Copyright © 2007; Metnin ve fotoğrafın her hakkı saklıdır. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden hiç bir yerde kullanılamaz.

No comments:

Post a Comment