Friday, April 20, 2007

Minicik Tatlıcık Kakaolu Kekler


Bugün annemin doğum günü. Annem yanımızda olmadığı için pastalı bir kutlama yapmadık. Bunun üzerine kardeşimle mini kekli çay partisi yapmaya karar verdik.
Tatları umduğumdan güzel oldu ama süslemede sanırım yine sınıfta kaldım. Biraz daha sabırla süslemeliyim galiba...
Malzemeler
Kek

100 gr tuzsuz yayla tereyağlı margarin
1/2 subardağı toz şeker (şeker tadı az olsun kakao tadını daha çok almak isterseniz biraz daha az kullanmanızı tavsiye ederim.)
2 yumurta
80 gr labne peyniri
1 tepeleme yemek kaşığı kakao (nestleninki güzel oluyor)
1/2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı vanilin
1 fiske tuz
Süslemesi
1 paket kremşanti
1/2 su bardağı soğuk süt
Kırmızı gıda boyası
Vişne taneleri
Yapılışı
Oda sıcaklığındaki tereyağlı margarini çırpıcı ile krema haline gelene kadar karıştırın.
Üzerine şekeri ekleyip 4 dakika kadar çırpın.
Yumurtaları tek tek koyup 2 şer dakika çırpın.
Labne peyniri koyun çırpın.
Ayrı bir kapta un, kakao, vanilin, karbonat, kabartma tozu ve tuzu karıştırıp eleyin.
Elediğiniz unlu karışımı diğer karışıma ekleyip çırpın.
Yoğun bir kek karışımı elde etmiş olacaksınız.
Kaşık yardımıyla kek karışımını küçük kek kalıplarına tamamen doldurmadan boşaltın.
Önceden ısıtılmış 150 derecedeki fırına altında tepsi ile koyun.
Kürdan batırdığınızda kürdana hamur bulaşmayacak kıvama gelince kekleri alın.
Uyarı: Kekler çok hızlı pişiyor. (10 dakika)
Önceden hazırladığımız kremşantiyle çok az gıda boyasını biraz karıştırın.
Krema torbasına koyup soğumuş kekin üzerini süsleyin.
Vişneleride üzerine yerleştirin.
Afiyet Olsun!
Copyright © 2007; Metnin ve fotoğrafın her hakkı saklıdır. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden hiç bir yerde kullanılamaz.

No comments:

Post a Comment