Monday, April 23, 2007

Şirin Ekmekcikler

Üniversitede okurken çarşımızda bir restaurant vardı ve bu ekmeklerden yaparlardı. Yemek gelmeden ekmekler gelirdi. Biz arkadaşlarla yemeği yemeden ekmeklerle karnımızı doyururduk. Çok severdik. Şans eseri bir tarif buldum ve birazda değişiklik yaparak bahsettiğim ekmeklere benzettim. Ben beğendim. Umarım sizlerde beğenirsiniz. Özellikle kahvaltı labne peynir ya da çorba yanında çok hoş oluyor.
Malzemeler

250 ml süt
30 gr yaş maya
500 gr un
40gr pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
75 gr tuzsuz tereyağ eritilmiş
Yarım limon rendesi
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı vanilin
Üzerine sürmek için tereyağ

Yapılışı

Unu bir plastik kaba koyun ve ortasını açın.
Açıklığa başka bir yerde karıştırdığınız süt, maya ve 1 çay kaşığı şeker karışımını koyup bir havlu yardımıyla kabı kapatıp 15 dakika bekletin.
Daha sonra diğer malzemeleri koyarak hamuru karıştırın. Hafiften yapışkan olabilir ama çok yapışkan ise birazdaha un konabilir.
Yine kabı kapatarak 45 dakika bekletin.
Sonra ceviz büyüklüğünde toplar yapıp kağıt kek kalıplarına koyun.
180 derece fırında üzeri hafif kıarana kadar pişirin.
Fırından çıkınca üzerine yağ sürün.
Uzun süre saklamak için buzdolabında bir poşette muhafaza edin.

Afiyet olsun!

Copyright © 2007; Metnin ve fotoğrafın her hakkı saklıdır. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden hiç bir yerde kullanılamaz.

No comments:

Post a Comment